Аймак

МАРИНАДДАЛГАН ТООК ЭТИ

 4,803 Бардыгы /

МАРИНАДДАЛГАН ТООК ЭТИ
Керектүү ингредиенттер:
• Айран 150 гр.
• Тооктун төш эти – 500 г.
• Картѳшкѳ – 3-4 даана.
• Помидор – 1 даана
• Аш-кѳктѳр, сарымсак, туз, майда калемпир.

Даярдоо ыкмасы: Алгач тооктун тѳшүн маринаддап алабыз. Этке сарымсакты майдалап салып, айран кошобуз. Андан соң туз сээп, аш-кѳк жана калемпирди себебиз. Жогорудагыдай ыкма менен маринаддалат жана 20-25 мүнѳт тыныктырып коюу керек.
Картѳшкѳнү тазалап, 4 бѳлүккѳ бѳлѳбүз. Аларды бышыруучу калыпка салып зайтун майын, аш-кѳк, туз жана калемпирди кошобуз. Калыптагы даяр массанын үстүнѳ маринаддалган этти салабыз. 200 ̊ысыкта 40 мүнѳттѳй бышырып алабыз.
Оңой жана даамдуу!

Умида Нажимиддинова, “Аймак”

Автор

Байланыш дареги

Email: aymak.kg@mail.ru

Телефон: +996 (770) 81-00-32

Факс: +996 (3722) 2-32-36

Адрес: Жалал-Абад ш. Ленин к. 17